Desert prajitura negresa pufoasa

de dakris in Prajituri, 24 Mai 2012 | 117451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuci (optional)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa pufoasa:

Se pun intr-o cratita laptele, untul sau margarina, zaharul si cacaua, se dau intr-un clocot, apoi se pune amestecul la racit.


Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia de mai sus racita si nucile taiate bucatele. Se rastoarna intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 minute, la foc mediu.


Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).


Se portioneaza rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

16.01.2013, 21:47

Marynela,asta te convinge?http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-sos-de-cafea-27511.html
cred ca-i foarte ok si este cam la fel cu reteta Cristinei.
Pufoasa e tocmai cat trebuie si nici sfarcuri n-are

dakris 1

18.01.2013, 19:02

Multumesc pt sustinere, Caludia!

cristinamatei97 1

12.03.2017, 21:32

Ii mai trebuie destula faina, altfel as iesi prea subtire cum ai scris in reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata, cafea si alune