Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

de Bon_Jovi in Prajituri, 10 Aug 2014 | 90961 vizualizari

 

Este o minunata prajitura nemteasca. Am luat reteta de la verisoara mea care traieste in Germania de 20 de ani. Se face foarte usor si este extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 kg ( 1000 gr) branza quark
  • 240 gr unt
  • doua plicuri esenta de vanilie bourbon (dr. Oetker)
  • 140 gr faina
  • 3 lingurite amidon
  • un praf de sare
  • 1,5 -2 cani coacaze rosii
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii:

Mai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi. Doar ca este foarte fina. Este ceva intre iaurt si smantana. Se gaseste cu diferite procente de grasime. Eu am folosit quark cu 10 % grasime.


Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul la viteza mare. Se adauga pe rand cate un ou, apoi esenta de vanilie si quarkul si se mixeaza la viteza mica. Cand compozitia devine omogena se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de sare, care se incorporeaza incet, cu o spatula. Se toarna crema obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste usor. In ultimele 10 minute se presara deasupra coacazele.


Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar. Este minunata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sidy 1

17.05.2016, 06:25

Ce buna trebuie sa fie ! De incercat. Link corect pentru quark : http://artaculinara.com/retete-aperitive/1056-quark-brinza-cremoasa-acrisoara

dantes 1

17.05.2016, 06:44

Super,trebuie sa o incerc si eu

Raluca57 1

17.05.2016, 08:29

Wow! Cum arată!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake american