Rapsodie de toamna

de Panacris in Prajituri, 20 Oct 2012 | 2937 vizualizari

 

Si iaca a sosit reteta cu nr. 400. Am vrut ceva special, dar cum noi nu suntem fani prajituri cu crema, dintr-un simplu aluat de cozonac am conceput o minunatie de prajitura. Sper sa va incante privirea, gustul va asigur ca e demential!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 700 g,
  • drojdie uscata,
  • zahar tos 4 linguri,
  • unt 100 g,
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml,
  • sare iodata
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de gutui 400 g,
  • nuca de cocos 100 g,
  • seminte de mac macinate 300 g,
  • albus de ou 5 bucati,
  • pasta de macese 3 linguri,
  • zahar pudra 4 linguri,
  • prune deshidratate fara samburi 200 g,
  • ou ptr uns,
  • zahar vanilinat 2 plicuri.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rapsodie de toamna:

Maricica a somat si asa ca am pus-o la treaba. Se pun ingredientele, in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr. programul de framantat si dospit, cel de 1 ora si jumatate. Se supravegheza pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare, apoi nu se mai deschide capacul pana la terminarea programului.


Apoi am impartit aluatul in 3 portii egale.


Intre timp am macinat macul, (de curand am achizitionat o masina de macinat seminte!), l-am amestecat cu pasta de macese (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html.), zaharul pudra si albusurile de ou.


Intre timp se intind foile, in functie de tava care o veti folosi. Se aseaza prima foaie se unge cu dulceata de gutui, se presara nuca de cocos, se aseaza a doua foaie, se unge din nou cu dulceata de gutui, apoi se pune amestecul de mac si prunele. Se acopera cu a treia foaie, care se unge cu ou si se presara zahar vanilinat.


Tortul obtinut, se pune la copt in cuptorul preincins cca. 40 de minute la foc mediu, cca. 200 grade. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se presara cu zahăr pudră. Spor la treaba!

 

TIPS-URI

1

dulceata de gutui se poate inlocui cu dulceata de caise

2

recomand nuca normala, in loc de nuca de cocos (in momentul acesta nu am avut la dispozitie!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rapsodie de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Bya Ralu 1

23.10.2012, 19:13

yammy

Alinutza80 1

23.10.2012, 21:39

minunata rapsodia asta de toamna!La cat mai multe retete!

Teo 1

23.10.2012, 22:18

chiar o rapsodie...! imi place !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu firmituri, gem si prune