Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

de Panacris in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 21336 vizualizari

 

Un gem fin, dulce acrisor foarte bun la caltite sau prajitura cu foi de miere si crema de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • pasta de macese 5 kg,
  • zahar tos 4 kg.
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!:

De regula se iau macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email, se acopera cu apa , punandu-se la fiert, pana se obtine o pasta consistenta, dupa care se trec printr-o sita fina. In final se pun parti egale de pasta si de zahar si se fierb din nou cateva minute. Mama parcurge in fiecare an aceasta etapa! Eu recunosc ca am sarit peste aceasta parte, ;), deoarece am achizitionat pasta gata procesata (www.fructenaturale.ro ), si doar am adaugat la 5 kg de pasta de macese 4 kg de zahar, am fiert la foc mic cca.2 ore, apoi am pus in borcanele fierbinti ( mi-au iesit 19 borcanele!!!), am inchis ermetic si am lasat la odihna intre paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Intunericitu 1

19.10.2012, 19:35

Eu acum o fierb. Am comandat 10 litri de la firma fructe naturale si am pus 6 kg de zahar. E dulce, buna si nu cred ca va apuca luna mai!

diaconta 1

19.10.2012, 19:44

Intunericitu ce ID haios
Ia sa ne aduci si noua niste gem de macese

Panacris 1

19.10.2012, 21:12

Intunericitu, bafta in continuare. Intradevar ca, ciudat ID-ul tau. Ma bucur ca ai reusit sa prinzi pasta de macese de la firma de fructe naturale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura