Gem de zmeura

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 19 Iul 2011 | 2232 vizualizari

 

Este prima data cand fac gem de zmeura. Facuse soacra-mea si mi-a dat sa gust, mmmmm, o bunatate. Asa ca m-am dus in gradina pe o caldura sufocanta si m-am apucat de cules zmeura, ca doar nahhh vroiam si eu gem de zmeura. Nu a iesit multa, dar cat sa-mi satisfac poftele tot am ceva.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 700g zahar
  • sucul de la un lime
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se duseaza usor si rapid sa nu se piarda prea mult suc. Se pune intr-o oala, se adauga zaharul si se da la foc potrivit amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Se fierbe in jur de vreo doua ore, se face proba pe o farfurie.


Spre final se adauga si sucul de lime, se mai lasa sa dea cateva clocote dupa care se pune gemul in borcanele dinainte pregatite si incalzite in cuptor. Se lasa sa se raceasca borcanele in paturi, dupa care se eticheteaza si se pun in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelaM 1

21.07.2011, 13:14

vreau

Sylvia 1

22.07.2011, 10:26

vai ce bine arata

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:11

grozava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gem de morcovi cu parfum de roze