Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere

de claudiaO in Prajituri, 28 Oct 2019 | 3286 vizualizari

 

Niste gutui ramase in casa si-au gasit sfarsitul alaturi de vreo 3 mere mari, intr-o minuntata prajitura rasturnata.

 

INGREDIENTE

  • 7 gutui foarte parfumate (dar nici prea mari si nici prea frumoase au foat ale mele)
  • 3 mere mari
  • 200 g zahar +100 g unt - pentru caramel
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • 4 oua
  • 1 pra de sare
  • 1 cana de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt nestins - amestecat cu faina
  • esenta de vanilie1 lingurita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere:

Gutuile le spalam de puf, curatam bine tot ce este stricat si le taiam bucati potrivite. Merele le spalam, indepartam cotoarele si le taiam si pe ele bucati.

Intr-o tigaie adanca am pus zaharul la caramelizat. Am vazut ceva asemanator la Merisor intr-o reteta si mi-a placut ideea. Cand a fost gata caramelul, punem untul si amestecam - obtinem un caramel cleios, delicios. Adaugam bucatile de fructe si amestecam sa se lipeasca peste tot. Tinand pe foc, s-a format un  sirop destul de gros.

Am rasturnat fructele cu caramelul in tava, am presarat scortisoara si l-am lasat sa se racoreasca pana am pregatit aluatul.

Ouale cu zaharul si un praf de sare le frecam pana se albesc. Adaugam untul topit, apoi laptele si esenta. Amestecam usor si punem faina cu praful de copt.

Intindem aluatul obtinut, uniform peste fructe.

Dam la cuptor cca 45 minute, pana de rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce scoatem tava din cuptor, punem capac la tava si rasturnam prajitura dintr-o miscare.

Putem adauga deasupra moate de frisca (dupa ce se raceste), sau se poate servi calduta cu o cupa de inghetata, sau simpla , cu pofta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit