Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine

de mihaelar63 in Prajituri, 14 Sep 2018 | 209 vizualizari

 

 Aceasta prajitura este una rapida ce poate fi preparata chiar de un incepator. Reteta initiala prevedea lapte pe care l-am inlocuit cu iaurt grecesc. Afinele s-au transformat intr-un jeleu placut acrisor. Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase. Pe langa mere am folosit fructele ce sedeau stinghere pe masa. Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Caramel :
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr unt
  • Blat :
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar aromatizat cu portocale si ghimbir
  • 150 gr ulei floarea sorelui
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 350 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf copt
  • 1 varf praf de sare
  • 1 varf pudra de turmeric
  • 100 gr fulgi migdale
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 300 gr afine 
  • 200 gr mango
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine:

Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala.


Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici.


Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid.


Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata.


Preincalziti cuptorul.


Distribuiti in tava merele, afinele si mango.


Presarati din belsug cu pudra de scortisoara.


Dati tava la cuptor sa se inmoaie fructele pana preparati aluatul.


Se sparg ouale, fiecare separat, succesiv, pentru a le verifica prospetimea.


Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma. Adaugati si zaharul in ploaie, mixand in continuare. Uleiul se toarna ca si la maioneza. Se amesteca si cu iaurt.


Amestecati ingredientele uscate: faina, turmericul, praful de copt, sarea, zaharul vaniliat si zaharul aromat.


Adaugati ingredientele uscate in vasul cu ingredientele umede, mixand pe viteza minima.


Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade C, timp de 40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea.


Scoateti prajitura din cuptor si o rasturnati pe o alta tava cat este calda.


Decorati prajitura cu fulgi de migdale sau nuca taiata marunt si prajita usor.




 

TIPS-URI

1

Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase.

2

Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.

3

Pudra de turmeric va da o frumoasa culoare galbuie blatului.

4

Puteti servi aceasta prajitura insotita de frisca sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Adi 1

16.09.2018, 21:38

Buna!

oanapl 1

16.09.2018, 23:22

Ce bunatate! Imi ploua in gura!

mihaelar63 1

17.09.2018, 13:55

Oana , este un compliment , multumesc :">

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si fructe