Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

de oanapl in Prajituri, 31 Aug 2017 | 6148 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor (căreia îi mulțumesc și o pup). Deoarece nu aveam suficiente nuci am adăugat și alune și a ieșit delicioasă prăjitura.

 

INGREDIENTE

  • 850 kg prune
  • 100g nuci
  • 200g alune
  • 3 linguri zahăr pentru prune
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 5 ouă
  • 50ml ulei
  • 450g iaurt cremos
  • 7 linguri (cu vârf) zahăr pentru pandispan
  • 350 g făină
  • 50g pesmet
  • 1 praf sare
  • 1 pachetel de praf de copt
  • esență de vanilie
  • Zahăr cu aromă de vanilie pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune:

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea bombată în sus. Folosești niște prune mai puțin coapte pentru a nu se înmuia foarte tare în timpul coacerii.
Mixezi ouăle bine de tot cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când compoziția devine spumoasă. Adaugi pe rând uleiul, iaurtul, esența de vanilie și treptat făina cernută cu praful de copt. La final adaugi pesmetul, atât cât să obții o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec. 
Compoziția obținută o torni în tavă peste fructe și nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, până când trece testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata.
O lași să se răcească și apoi o răstorni pe un platou și îndepărtezi hârtia de copt. (nu o răstorni cât încă este caldă pentru a nu se împrăștia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzația de necopt).
O tai și o pudrezi cu zahăr.

TIPS-URI

1

nu răstorni prăjitura cât încă este caldă pentru a nu se împrăștia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzația de necopt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Valclaudia 1

12.07.2018, 22:00

Arata tare bine!

kytz 1

13.07.2018, 07:40

Arată perfect pentru a fi savurată!

oanapl 1

11.09.2020, 10:09

Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere