Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara

de miremirc in Prajituri, 25 Ian 2013 | 307432 vizualizari

 

Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara
Bucura-te de fiecare muscatura si rasfata-ti simturile cu un desert cu adevarat regal.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara:

Blat :

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei

Bezea cu nuci :

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 g nuci prajite si taiate
  • 2 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt

Sirop:

  • 80 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Decor :

  • 30 g ciocolata alba
  • bilute de ciocolata etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara:

Cum se prepara Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara:

Blat: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza bine.

Compozitia obtinuta o intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu (180 de grade). Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.

Bezea de nuci: mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 minute, tot la 180 de grade. Lasam sa se raceasca.

Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam cu un tel si punem pe aburi (5-10 minute) pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.

Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei. Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita, amestecand usor, pana incorporam toata crema.

Sirop: am fiert apa cu zaharul timp de 10 minute, am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom.

Asamblare : blat insiropat -jumatate din crema- bezea cu nuci- restul de crema- decor cu ciocolata alba rasa.

Punem prajitura la frigider cateva ore inainte sa o taiem.

O adevarata incantare sunt si aceste retete: Prajitura de vis sau Prajitura Petre Roman

Va mai recomandam si Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

marcus 1

12.04.2015, 20:15

Am facut si eu prajitura, mi-a reusit si musafirii mei au fost incantati. Am intervenit putin la crema: am folosit un pachet de unt german 82% de 250 gr. pe care l-am frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra si o lingura de cacao. Am frecat cele 6 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si 10 linguri de lapte si am lasat pe baie de abur aproape 10 minute amestecand in ea mereu cu telul. Am renuntat la cele 2 linguri de faina. Am facut si un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si 100 ml apa. Excelenta prajitura, nota maxima din partea mea.

dantes 1

17.01.2017, 10:48

Delicioasa!

miki_a 1

17.01.2017, 17:26

Arata impecabil!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri