Desert Prajitura "Regina Maria"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 31 Aug 2018 | 6859 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! M-am inspirat un pic de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6-7 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Blat din albusuri cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 250 g unt
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 800 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura "Regina Maria":

Blat pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

 

Blat din albusuri cu nuca:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se incorporeaza nuca macinata.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

 

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile cu zaharul si sarea se pun intr-o alta cratita. Se pune apoi aceasta cratita in cea cu apa, mestecand din cand in cand cu un tel, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia se ingroasa putin. Se ia cratita cu crema de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga cacaua si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca, iar untul se aduce la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit crema, aceasta se mixeaza si se incorporeaza untul in ea, putin cate putin.

 

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe siropul pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.

 

Asamblare:

Se insiropeaza blatul pandispan si se unge cu jumatate din crema. Se adauga blatul din albusuri cu nuca si se insiropeaza. Se unge cu restul de crema. Pe deasupra se presara ciocolata alba taiata fin cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "Regina Maria"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt