Desert prajitura regina noptii

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 120900 vizualizari

 

Reteta asta am gasit-o printr-o revista, sigur am modificat ceva la ea, dar nu mai stiu ce, noroc ca m-am invatat minte si scriu atunci ce ''balareli'' fac.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura rom
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g nuca maruntita
  • 100 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • 100 g unt (am pus margarina rama)
  • 100 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • vanilie baton ( am pus finess-vanille bourbon de la Dr.Oetker)
  • 250 g unt (am folosit margarina rama)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata menaj
  • 150 g zahar
  • 70 ml apa
  • 40 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura regina noptii:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga nuca si cacaua.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitie cam de doua degete, apoi se asaza biscuitii (scrie 100 g dar folosesti cat sa acoperi tava cu biscuiti) si peste ei se toarna restul de compozitie. Se da la cuptorul incins pentru 40 de minute.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu praful de sare si se lasa acoperite 10 minute.Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste galbenusuri si se fierb pe baie de aburi 15 minute, amestecandu-se in continuu. Se adauga 2 linguri de amidon, se lasa sa mai fiarba un pic si se ia cratita de pe foc. Se hidrateaza gelatina si se adauga in compozitia calduta. Se lasa sa se raceasca, se adauga apoi untul moale si albusurile batute spuma.

Glazura: Se topeste ciocolata, se amesteca cu apa, zahar si unt. Se toarna calduta peste prajitura.

Blatul se taie in doua, la mijloc se pune crema si deasupra glazura, apoi se da la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Am adaugat 2 linguri amidon in crema si 10 g gelatina.

2

Am folosit si albusurile la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura regina noptii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )