Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

de Corinuta in Prajituri, 29 Noi 2014 | 9842 vizualizari

 

Credeti ca mai are nevoie de introducere? O prajitura pufoasa, cremoasa, putin acrisoara, dar numai atat cat trebuie ;)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr crema:

  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.


Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa, se toarna peste spuma de albusuri si se mai mixeaza putin la viteza cea mai mica pana se incorporeaza uniform. Adaugam si faina cernuta, in ploaie, putin cate putin, amestecand cu o paleta de jos in sus. Blatul il turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si il nivelam frumos. Se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.


Ptr crema: se amesteca zaharul, zaharul vanilat si amidonul intr-o craticioara, se adauga laptele si se amesteca bine cu un tel. Se pune pe foc si se fierbe pana devine mai groasa decat budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de la lamaie. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam si untul moale si le mixam impreuna.


Asamblare: blatul racit se taie in doua (eu l-am taiat pe verticala) se umple cu crema, iar deasupra se pune crema ramasa sau frisca. Se portioneaza cand e rece(daca aveti rabdare:).


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca puneti blatul la copt intr-o tava mai mica, il puteti taia pe orizontala, astfel dupa umplere se poate portiona in mai multe bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

30.11.2014, 11:50

Imi place enorm

Corinuta 1

30.11.2014, 12:50

Multumesc!

T I M E A 1

18.12.2014, 23:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''