Desert prajitura Snickers

de Ela68 in Prajituri, 21 Noi 2013 | 190623 vizualizari

 

Nu vreau sa laud aceasta prajitura, incercati-o si imi veti da dreptate, are un gust divin. Sper s-o repet cat de curand, nu de alta dar merita niste poze mai frumoase. Daca ar trebui sa-i dau o nota, cu siguranta ar fi 10!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nuca :
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura 1 ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba (Milka )
  • 2 linguri ulei
  • Crema caramel :
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr alune crude, nesarate
  • Glazura 2 ciocolata amaruie:
  • 250 gr ciocolata amaruie ( Milka )
  • 2 linguri ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.


Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.


Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt. Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.

O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.


La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.


Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.


Gata, asta a fost tot ! Este mai simplu de facut decat de explicat !

 

TIPS-URI

1

Tava folosita este de 23x40 cm

2

In mod normal crema caramel cand se raceste devine destul de tare. Tocmai de aceea, eu n-o las sa fie prea vartoasa si probez din cand in cand punand o lingura din compozitie la racit. Daca se intareste, e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Ela68 1

22.01.2015, 18:39

Carmen, am aceeasi parere ca fiul tau

poa 1

15.05.2015, 09:26

Ce bine arata!

Xandrinne 1

23.08.2015, 07:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema