Desert prajitura tavalita cu cocos

de xana in Prajituri, 8 Iun 2014 | 46348 vizualizari

 

Cum duminica nu e duminica fara prajitura pe masa, azi sotul a dat comanda de tavalita, noua lui prajitura preferata :) Am incercat multe retete si toate mi-au placut. Reteta glazurii, cu foarte mici modificari, am luat-o de la Cristina, aici http://www.bucataras.ro/retete/cuburi-cu-miere-si-nuca-de-cocos-59521.html, careia ii multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr margarina topita
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • 220 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri esenta rom
  • 1 lingura
  • 1 praf de sare
  • cocos pentru tavalit (cca 150 gr)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu cocos:

Pentru blat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem apa rece si esenta si mai batem cateva secunde. Adaugam fulgii de cocos si faina si amestecam cu o spatula. Urmeaza jumatate din cantitatea de albusuri si cu miscari de jos in sus le incorporam in amestecul de galbenusuri si faina. Adaugam si restul de albusuri si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava inalta cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana trece testul scobitorii.


Pentru glazura, punem toate ingredientele pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa, astfel incat atunci cand lasam sa cada o picatura de glazura intr-un pahar cu apa rece, aceasta ramane ca o biluta si nu se desface in apa.


Taiem blatul rece in patratele, apoi le trecem pe fiecare prin glazura, care trebuie sa fie inca calduta, apoi prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:11

cristeena20 1

12.06.2014, 12:07

uns din preferatele mele!

simonaa 1

08.09.2015, 21:14

ai scis la reta la glazura o lingura dar nu ai mai continuat poti sa scrii?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tavalita in nuca de cocos