Desert prajitura televizor

de madi_marin in Prajituri, 6 Noi 2011 | 114911 vizualizari

 

De mult mi-am propus să fac această prajiturică. Am găsit reţete multe pe Bucătăraş si m-am inspirat din toate, dar am mai modificat pe ici pe colo. E si frumoasă şi bună!

 

INGREDIENTE

2 Blaturi de cacao:

  • 5 ouă
  • 120 g margarină Unirea Original
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ praf de copt

1 Blat de pandişpan:

  • 4 ouă
  • 8 linguri cu făină
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • colorat alimentar galben

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri cu amidon cu vârf
  • 250 g margarina Unirea pentru creme
  • 1 fiolă esentă de vanilie
  • zeama de o lămâie

Plus gem la alegere ( eu am pus de mure)

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura televizor:

Blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava de 25x35 cm tapetată cu hârtie de copt, cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.


Blatul de pandişpan: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul in aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasa apoi la răcit.


Crema: Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface in puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.


Asamblare: In tava în care am copt blaturile se pun astfel: un blat de cacao- jumătate de cremă- blatul de pandişpan uns pe ambele parti cu gem- restul de cremă- blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

iri_iri 1

11.12.2013, 18:01

ce bune trebuie sa fie

tanyapatap 1

11.12.2013, 22:09

Panacris 1

20.02.2015, 08:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor