Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru

de Rahela Velicu in Prajituri, 17 Mai 2021 | 929 vizualizari

 

Unul dintre cele mai delicioase checuri.

 

INGREDIENTE

Ingrediente 2 checuri:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 400 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru:

Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul.


Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.


Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una dintre ele adaugam si cacao. Astfel vom avea doua checuri: unul alb si unul maro. Turnam compozitia in forme de chec tapetate cu hartii de copt. Coacem checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si cu amidonul. Turnam in fir subtire laptele si punem la foc mediu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. O lasam la racit, apoi adaugam esenta si frisca lichida si mixam crema 3-4 minute.


Checurile racite le feliem. Ungem cu crema feliile de chec si le lipim intre ele alternand cele doua culori. Ungem cu crema si intreg trenuletul la final.


Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul. O lasam cateva minute la racorit ( nu trebuie sa fie fierbinte ca atunci se va scurge de pe prajitura) si o punem deasupra prajiturii. Dam desrtul la frigider pentru cel putin 2-3 ore pentru a-l putea portiona frumos. Cand portionam trenuletul, il portionam pe diagonala pentru a alterna frumos cele doua culori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.05.2021, 21:15

Un deliciu de chec! Ma inscriu la o portie mare!

Rahela Velicu 1

18.05.2021, 22:04

Rahela Velicu 1

18.05.2021, 22:05

Sigur, cu mare drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema din nuca de cocos