Gogosi

de daniastefania in Prajituri, 8 Mai 2015 | 4387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • gem de prune
  • zahar pudra
  • Ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie, zaharul si praful de sare.

Framantam bine, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mai framantam putin si lasam aluatul iar la dospit. Apoi intindem aluatul si taiem pe lungime astfel incat sa aiba latimea a doua pahare cu care vom decupa gogosile. Punem gem pe o parte si acoperim cu cealalta parte de aluat. Apasam bine aluatul, sa se lipeasca marginile, apoi decupam gogosile cu paharul. Le asezam pe un prosop de bucatarie infainat si le lasam sa creasca 30 minute.

Le prajim in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti. Apoi le pudram cu zahar pudra. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce gem doriti, dar sa nu curga, sa fie un gem mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Semlor