Gogosi

de daniastefania in Prajituri, 8 Mai 2015 | 2702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • gem de prune
  • zahar pudra
  • Ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie, zaharul si praful de sare.


Framantam bine, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mai framantam putin si lasam aluatul iar la dospit. Apoi intindem aluatul si taiem pe lungime astfel incat sa aiba latimea a doua pahare cu care vom decupa gogosile. Punem gem pe o parte si acoperim cu cealalta parte de aluat. Apasam bine aluatul, sa se lipeasca marginile, apoi decupam gogosile cu paharul. Le asezam pe un prosop de bucatarie infainat si le lasam sa creasca 30 minute.


Le prajim in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti. Apoi le pudram cu zahar pudra. Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce gem doriti, dar sa nu curga, sa fie un gem mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

08.05.2015, 15:33

buni

Catalina L 1

08.05.2015, 15:43

Vreau si eu...

Rocsi 1

08.05.2015, 20:46

Nicodata nu dau inapoi de la gogosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Beignets