Desert prajitura Triumf

de Steffy in Prajituri, 15 Mar 2014 | 50647 vizualizari

 

Multumesc, Teo, pentru reteta! Este o prajitura extraordinara care a avut mare succes. Daca vreti sa impresionati musafirii, faceti aceasta prajitura!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 18 piscoturi
  • 1 praf de copt
  • o esenta de rom
  • 150 ml sirop de la un compot de ananas
  • Crema:
  • o ciocolata alba Primola
  • 150 g frisca lichida Hulala
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • o budinca de vanilie Dr.Oetker
  • 350 ml frisca lichida Hulala
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de bobite de ciocolata pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Triumf:

Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom.


Se asaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cmx33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate 6 piscoturi pe 3 randuri cu distanta egala intre ele. Apasam usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da blatul la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Verificam blatul cu scobitoarea.


Cand s-a racit blatul, ii scoatem hartia de copt si il asezam in aceeasi tava. Insiropam blatul cu siropul de la compotul de ananas.


Crema: Ciocolata alba se amesteca cu 150 ml frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece.


Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam budinca si turnam peste laptele caldut. Fierbem pana cand se ingroasa budinca si amestecam cu telul sa nu se prinda. Pana cand se raceste compozitia, punem gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi asezam paharul pe baie de aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp batem 350 ml frisca.


Se amesteca budinca racita cu ciocolata alba, cu gelatina si cu frisca batuta. Mixam bine, apoi asezam crema peste blatul insiropat. Deasupra presaram bobitele de ciocolata.


Punem prajitura la frigider si o taiem a doua zi. E delicioasa!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Triumf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

claudiaO 1

17.03.2014, 08:28

arata tare bine

MIUTA 1

17.03.2014, 10:51

anca_rm 1

17.03.2014, 10:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi din albușuri și cremă de brânză

ieri la 21:57

Cornuri cu cremwursti

pe 24.02 la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

pe 24.02 la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Foite cu crema de vanilie si ciocolata