Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide

de Tabita _ in Prajituri, 26 Apr 2020 | 1183 vizualizari

 



Un desert foarte aromat usor si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 180 g iaurt cu afine (optional)
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 linguri faina
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide:

Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.

Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
L-am amestecat cu branza si iaurtul.
Am adaugat zaharul vaniliat si coaja de portocala si praful de copt.
Apoi am adaugat faina.
Am obtinut o compozitie uniforma, consistenta.
Am adaugat ouale ai le-am incorporat incet in compozitie.
Am tapetat o tava.
Am pus compozitia. Am adaugat stafidele.
Am lasat la cuptor la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a mai racit am portionat-o.  

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu o crema de branza sau smantana pentru a nu iesi atat de umed aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni