Desert prajitura vanilata cu cirese

de oanapl in Prajituri, 9 Mai 2017 | 666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  •  crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • ½ pastaie de vanilie
  •  ornat:
  • 250 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata cu cirese:

Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs.


Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata consistenta unei crème. Lasi la racit.


Separat, bati ouale cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adaugi treptat uleiul, amestecand mereu, iar la sfarsit, adaugi faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Introduci tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.


Scoti blatul din cuptor si pui crema cu un pos in cercuri, lasand loc intre ele. In spatiile ramase, pui ciresele scurse de zeama si mai lasi la cuptor 15-20 de minute, la foc mic. Se taie in forma, dupa racirea completa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.05.2017, 19:00

Vreau si eu o bucatica!

dantes 1

11.05.2017, 16:50

Delicioasa!

oanapl 1

11.05.2017, 21:07

Rocsi te servesc cu drag cand mai fac!
Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie