Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Aug 2018 | 13037 vizualizari

 

O prajitura foarte buna care a fost incantarea copilariei mele. Am facut-o dupa reteta bunicii mele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 g untura
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 300 g nuca
  • 200 g zahar
  • 400 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo:

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.


Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.


Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.


Nuca se macina si se amesteca cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.


Gemul se pune in robot si se face cremos.


Se imparte aluatul in 4 parti egale pentru 4 foi.


Se intinde o foaie pe hartie de copt de dimensiunea tavii (23 x 32 cm).


Se pune in tava neunsa si se desprinde usor hartia de copt.


Se unge cu gem si se presara cu un strat de nuca.


Se face a doua foaie si se pune deasupra, se unge cu gem si se presara nuca.


La fel si cu a treia foaie si a patra deasupra care ramane neunsa.


Se inteapa cu un ac gros sa patrunda pana la fundul tavii.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute.


Cand este purin rumenita, se scoate si se lasa la racit.


Pentru glazura se incalzeste ciocolata cu frisca lichida pana se topeste, se adauga untul si se lasa deoparte 10 minute.


Se toarna glazura peste prajitura racita si se niveleaza.


Se lasa la frigider pana a doua zi.


Se portioneaza cu un cutit subtire si ascutit si se serveste.


Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Reteta bunicii era cu gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

25.10.2019, 11:25

lucy2002 1

26.10.2019, 07:58

Foarte buna!

MotanLaOale 1

26.10.2019, 10:10

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers