Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Aug 2018 | 31649 vizualizari

 

O prajitura foarte buna care a fost incantarea copilariei mele. Am facut-o dupa reteta bunicii mele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 g untura
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 300 g nuca
  • 200 g zahar
  • 400 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo:

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.

Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.

Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.

Nuca se macina si se amesteca cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Gemul se pune in robot si se face cremos.

Se imparte aluatul in 4 parti egale pentru 4 foi.

Se intinde o foaie pe hartie de copt de dimensiunea tavii (23 x 32 cm).

Se pune in tava neunsa si se desprinde usor hartia de copt.

Se unge cu gem si se presara cu un strat de nuca.

Se face a doua foaie si se pune deasupra, se unge cu gem si se presara nuca.

La fel si cu a treia foaie si a patra deasupra care ramane neunsa.

Se inteapa cu un ac gros sa patrunda pana la fundul tavii.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute.

Cand este purin rumenita, se scoate si se lasa la racit.

Pentru glazura se incalzeste ciocolata cu frisca lichida pana se topeste, se adauga untul si se lasa deoparte 10 minute.

Se toarna glazura peste prajitura racita si se niveleaza.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se portioneaza cu un cutit subtire si ascutit si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Reteta bunicii era cu gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chocolate lava