Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

de Camelya in Dulciuri, 25 Iun 2017 | 335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri de cocos
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g frisca
  • Alte ingrediente:
  • jumatati de piersici dintr-un compot
  • 100 g ciocolata topita
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici:

Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in amestec. La final, adaugam cele doua linguri de cocos si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam o tava de 23 de cm cu hartie de copt sau cu unt si faina. Adaugam compozitia. Coacem blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de min. Lasam blatul sa se raceasca complet. Il taiem pe jumatate, iar apoi decupam cercuri cu o forma rotunda.


Mousse de ciocolata:


Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică, punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm ciocolata topita la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem ciocolata ldin frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O lăsăm 5-6 minute în frigider, iar apoi umplem un pos de unica folosinta cu crema. Piersicile trebuie sa fie scurse bine si sterge cu servetele absorbante.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.


Asamblare:


Cercurile de blat trebuie inmuiate in ciocolata topita. O sa avem jumatate din cerc dat prin ciocolata. Asa procedam cu toate cercurile pe care le-am obtinut din blat. Le asezam pe un gratar si le punem pentru 10 minute la frigider. Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugam mousse de ciocolata pe fiecare cerc. Deasupra asezam jumatatile de piersici. Cu o lingurita, imbracam piersicile in gelatina. Le lasam la frigider pentru 20 de minute si apoi le putem servi cu topping de ciocolata sau inghetata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Camelya 1

26.06.2017, 19:42

oanapl 1

26.06.2017, 22:45

Numai bunatati pregatesti! Arata grozav de bine!

RuxyRux 1

29.06.2017, 21:15

Arata splendid!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni