Desert prima mea pasca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Apr 2017 | 2983 vizualizari

 

... pe care din lipsa de timp n-am reusit s-o pozez imediat dupa scoaterea din cuptor :( dupa racire a crapat stratul de branza... Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. margarina Rama topita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 750 gr. branza dulce de vaci
  • 3 oua mari de casa
  • 3-4 linguri de gris
  • 150 gr. zahar tos
  • 20 gr.coaja de portocala confiata
  • 100 gr. stafide hidratate in esenta de rom

Pentru uns si decor:

  • albus de ou batut
  • coaja de portocala confiata
  • cristale de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prima mea pasca:

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida.

Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat.

Am inceput sa incorporez faina, picurand din cand in cand, ulei. Am framantat aluatul, mai bine de douazeci de minute, apoi l-am pudrat cu putina faina si l-am acoperit, lasandu-l la dospit aproape doua ore, timp in care si-a triplat volumul.

Pentru umplutura, am mixat branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, am obtinut o crema pufoasa de branza, in care am adaugat apoi stafidele hidratate in esenta de rom si coaja de portocale confiata.

Am tapetat tava rotunda cu hartie de copt, am impartit aluatul in doua.

O parte am intis-o cu sucitoarea si am asezat-o in tava.

Cealalta parte de aluat ramasa, am impartit-o din nou in doua. Cu jumatate am captusit putin peretii tavii, cat sa pot umple pasca cu branza, am nivelat apoi cu lingura, pasta peste aluat.

Din partea ramasa de aluat, am format o cruce pe care am asezat-o in centru.

Am uns partea de aluat cu albusul batut,  am decorat pasca cu coaja de portocala confiata si cristale de zahar.

Am acoperit pasca si am mai lasat-o la dospit, inca 30 minute.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade C.

Am dat tava la cuptor pentru 50 de minute. Dupa expirarea acestui timp, am scos tava si am lasat pasca sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am asezat-o pe un platou in asteptarea momentului in care o vom servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prima mea pasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata