Desert rapid cu banane si crema de vanilie

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 765 vizualizari

 

Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 plic zahar vanilat Bourboun
  • 250 g mascarpone
  • 100 g unt
  • 1 pachet piscoturi tip biscuiti
  • 3-4 banane bine coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rapid cu banane si crema de vanilie:

Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se aseaza pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu, pana se ingroasa crema. Cand e gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca impreuna cu mascarpone.


Intr-un vas de yena se aseaza biscuitii unul langa celalalt. Deasupra se pun bananele taiate rondele subtiri, acoperind toti biscuitii. Se toarna crema peste, se niveleaza apoi se aseaza din nou biscuiti, mai rar decat cei asezati pe fundul vasului.


Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si cateva fructe de sezon deasupra, daca preferati.

2

Este nevoie de 3 banane mari sau 4 mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu banane si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

22.04.2016, 09:55

Mulțumesc Rocsi!

Zamfira 1

03.05.2016, 23:11

Camelya 1

12.05.2016, 12:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pizze cu fructe