Desert gogosi pufoase

de Giuve12 in Dulciuri, 14 Ian 2018 | 1962 vizualizari

 

Gogosi ca la mama acasa! Pofta-i mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un castron, pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care, adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute, pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut, intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm) si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi, le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

15.01.2018, 04:44

Felicitari pentru prima reteta !!! Eu iau doua gogosi pentru o cana cu lapte

Rocsi 1

15.01.2018, 20:35

Chiar imi este pofta de niste gogosi calde!

RuxyRux 1

17.01.2018, 10:15

Minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat oparit