Desert rece cu ananas

de Rocsi in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 4260 vizualizari

 

Daca tot este cald afara am venit cu un desert racoros pentru voi!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 250-300 gr ananas bucati
  • 100 gr pepene galben
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de anason
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu ananas:

Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure. Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie si le incorporam usor. Pregatim 2 cupe si aranjam desertul. Punem cate 3-4 lingurite de frisca lichida, o nivelam si presaram praf de anason.

Peste venim cu un strat de piure de ananas si dam cupele la congelator pentru 10-15 minute. Pepenele galben il punem in blender, il facem piure si pe el Il incorporam peste frisca ramasa, apoi scoatem cupele si il turnam peste stratul de ananas.

Dam iarasi la congelator cat sa se raceasca si sa se inchege bine dar sa nu inghete. Decoram cu ananas stelat, felii de caise si servim.

Este un desert de vara plin de savoare si racoros!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2013, 10:53

Multumesc mult Ruxy

FlaviaD 1

31.07.2013, 20:25

Ce buuun! Vreau si o portie mica, se poate?

Rocsi 1

31.07.2013, 20:33

Flavia pregatesc maine si te invit

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure