Desert „Roşu şi alb”

de diaconta in Dulciuri, 10 Oct 2012 | 1690 vizualizari

 

Un desert cu peripeţii,dar gustos de-mi venea să-l adun dintre cioburile paharului spart.Cred că oboseala ultimelor zile îşi spune cuvântul.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml smântâna 20% grasime
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • 10 gr gelatina maruntita
  • 300 ml sirop grenadine(sau alt sirop roşu)
  • Un plic tort gelee roşu
  • Coacaze roşii,afine
  • Ornamente argintii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „Roşu şi alb”:

Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte.


Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere.


Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna amestecându-se.Se lasa sa se racoreasca,apoi se amesteca cu iaurtul lasat la temperatura camerei.


Lasam sa se întareasca putin,apoi punem în pahare,punem si bobite de coacaze si afine.


Eu am pus paharele înclinate,de aceea si paţania cu paharul.Punem la frigider pana preparam jeleul rosu.


Amestecam gelatina rosie cu siropul si lasam sa fiarba 5 minute.Racorim putin si turnam în pahare.


Lasam la frigider pâna când se întareste de tot.


Un desert foarte simplu si rapid.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „Roşu şi alb”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

diaconta 1

11.10.2012, 21:08

Cris

Toamna07 1

12.10.2012, 12:49

Un desert perfect pentru Valentine's Day !

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:55

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură la pahar