Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine

de Rocsi in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 331 vizualizari

 

Aveam un chef nebun sa mananc ceva dulce dar cu un sos de visine. Si fiind inca in post, a trebuit sa gasesc o reteta de post. Am dat o raita prin camara sa vad ce produse mai am, m-am aprovizionat cu biscuiti si asa am ajuns la aceasta rulada minunata. Am inmuiat biscuitii intr-un sos cu ciocolata, am uns blatul din biscuiti cu unt de arahide, iar sosul a fost cireasa de pe rulada, a dat acel gust final pe care mi-l doream. Vedeti ca si deserturile de post pot fi super delicioase?

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada de biscuiti:
    • 400 gr biscuiti petit beurre
    • 140 ml lapte de soia ( de migdale, de orez, etc.)
    • 50 ml ulei de cocos
    • 100 gr ciocolata neagra 50% cacao
    • 1 lingura zahar brut
    • 1 lingura cu varf karob (pudra de rascove) sau cacao
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de la un lime
    • 150 gr unt de arahide
    Pentru sos:
    • 1 borcan mic visine fara samburi
    • 3 linguri pline cu afine
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingurita amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine:

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati continuu, pana ciocolata este complet topita si obtineti un sos. Il dati deoparte si il lasati 5 minute sa se racoreasca. Intr-un bol rupeti biscuitii, bucatele mici. Adaugati sosul de ciocolata si amestecati totul foarte bine. Incorporati vanilia si coaja rasa de lime. Puneti o bucata mare de folie pe masa, rasturnati compozitia obtinuta. Cu ajutorul unei palete, o intindeti usor, in forma dreptunghiulara. Nu faceti o foaie prea subtire, pentru ca riscati sa se rupa. Untul de arahide, de la temperatura camerei, il intindeti peste foaia de biscuiti. Incepeti si rulati cat mai strans, inveliti rulada in folie, strangeti bine la capete si o dati la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.


Sosul: Intr-o cratita puneti visinele cu tot cu zeama, afinele si zaharul. Tranferati pe foc, amestecati si lasati sa fiarba cam 5 minute. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste sos, dupa ca a fiert. Amestecati bine si mai lasati pe foc pana sosul se ingroasa usor. Dati deoparte, lasati sa se racoreasca. Dupa ce rulada a stat la rece, o portionati si o serviti alaturi de sosul pregatit si frunzulite proaspete de menta.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de biscuiti cu unt de arahide si sos de visine cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lucy2002 1

02.05.2019, 12:07

Ce bine arata!!!

Rocsi 1

02.05.2019, 21:04

Va multumesc mult!

dantes 1

04.05.2019, 09:42

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara