Desert rulada umpluta cu gem de visine

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • cacao
  • 1/2 borcan gem de visine sau de care aveti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada umpluta cu gem de visine:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam bine totul pana la incorporare.



Intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt facem cateva modele (cu un pos sau cu o lingura) din aluat amestecat cu cacao, dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.



Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan, o rulam usor si o lasam sa se raceasca.



Cand s-a racit complet, o desfacem usor, o ungem cu gem, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata!



Pentru un dulce rapid, se gasesc imediat variante! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada umpluta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

12.07.2017, 08:48

Buna!

miki_a 1

13.07.2017, 12:14

Prea, prea bună!

noiinbucatarie 1

16.07.2017, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (by ina)