Desert rulada umpluta cu gem de visine

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 2595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • cacao
  • 1/2 borcan gem de visine sau de care aveti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada umpluta cu gem de visine:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt facem cateva modele (cu un pos sau cu o lingura) din aluat amestecat cu cacao, dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan, o rulam usor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet, o desfacem usor, o ungem cu gem, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata!

Pentru un dulce rapid, se gasesc imediat variante! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada umpluta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca