Desert rulouri cu dovleac si dulceata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 1756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri untura
  • 250 g piure de dovleac
  • 120 zahar pulbere green sugar(sau simplu)
  • 50 g drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbit
  • 1 varf cutit nucusoara
  • esenta de vanilie
  • Umplut
  • dulceata de struguri sau dupa preferinta
  • scortisora
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 3 lingurita cu varf zaahr pudra
  • 1 lingura apa
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu dovleac si dulceata:

Aluat-cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.

Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.

Dupa ce nu mai putem amesteca cu lingura, incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Daca este nevoie mai adaugam lapte.acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu dulceata, presaram scortisoara si rulam.

Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.

Batem galbenusul cu zaharul si laptele, ungem rulourile si dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu glazura sau cand sunt fierbinti le pudram cu zahar pudra.

Pentur glazura amestecam zaharul pudra cu apa treptat pana ce rezulta o pasta omogena si fluida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu dovleac si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac