Prajitura Visinica

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Mar 2013 | 6679 vizualizari

 

Pentru ca am modificat putin reteta initiala,ca nu ma pot abtine si-mi place riscul,am botezat-o ''Visinica''.Fiind o prajitura ciocolatoasa si destul de dulce ,am zis sa-i mai ''tai'' din elan si am adaugat si niste visine din visinata.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 g nuca

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 250 gr margarina rama
  • 250 g zahar
  • 60 g cacao
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 150 g visine din visinata

Ornat

  • visine 24
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Visinica:

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema.


Crema :


Galbenusurile se freaca cu zaharul,cacaoa si faina,se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana se ingroasa .Se lasa la rece cca 15 min.Separat frecam margarina sa fie spumoasa,apoi adaugam crema calduta,putin cate putin si omogenizam.La final adaugam visinele taiate marunt si scurse de zeama.Lasam la rece cca 1/2 ora.


Asamblare :


Foaia de bezea,crema si apoi ornam cu visine intregi si frisca.


Batem bine smantana de frisca cu 2 pliculete de zahar vanilat

 

TIPS-URI

1

nuca se poate pune si macinata,eu am preferat sa o tai marunt

2

peste albusuri punem un praf de sare

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte

4

am desprins blatul de hartia de copt cat a fost cald

5

puteti sa inlocuiti cu alte fructe sau cu visine din compot sau de la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Visinica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:24

Gabriela T 1

01.04.2013, 17:26

urmatoare mea prajitura va fii asta,insa nu cred ca o sa gasesc visine,dar o voi face cu alte fructe

Sandie 1

02.11.2013, 11:56

Ce cantitate de margarina(nu este trecuta deloc la ingrediente)? Poate fi inlocuita cu unt?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si piersici