Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 3493 vizualizari

 

Foarte bune au iesit aceste rulouri, nu au rezistat mult, ba chiar a fost cearta pe ultimele 2 bucati! :)) :D

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • cca 450 ml apa minerala
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei de masline
  • un borcan de 800 g cu mere rase pentru prajituri
  • 1 lg gris
  • 1 lg scortisoara macinata
  • apa+zahar+1 lgt scortisoara pentru sirop
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post:

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin pentru a se incorpora cu putina faina si se lasa sa dospeasca.

Restul de apa minerala se incalzeste impreuna cu 3 lg zahar si coaja rasa de lamaie. 

Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna uleiul si se amesteca dinspre mijloc spre margine, turnand si apa cu zaharul cate putin. Daca este nevoie se mai poate adauga apa sau faina, dupa caz. Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Se pune inapoi in bol, se acopera si se lasa la loc caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Merele rase se pun intr-un bol si se adauga scortisoara. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Dupa ce a dospit aluatul se scoate pe masa de lucru. Se imparte in doua parti egale. Se ia o bucata si se intinde in foaie subtire de cca 3 mm in forma dreptunghiulara. Se unge cu jumatate din merele rase, deasupra se presara putin gris apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se taie in bucati groase de cca 3-4 cm si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa inca 15 minute sa dospeasca.

Se prepara un sirop din apa cu zahar si scortisoara. Dupa ce au trecut cele 15 minute, se ung rulourile cu sirop apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si asa fierbinti se mai ung o data cu sirop. Delicioase sunt!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat