Desert rustic -MALAI DULCE

de Sidy in Prajituri, 31 Ian 2011 | 5834 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rustic -MALAI DULCE:

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rustic -MALAI DULCE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lia maria 1

31.01.2011, 12:53

cred ca e bun

mirela0911 1

31.01.2011, 18:32

Mie imi place, e foarte bun

elena1988 1

31.01.2011, 18:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Gogosi - reteta video