Desert salam de biscuiti- de post

de mihaelar63 in Dulciuri, 10 Dec 2018 | 3463 vizualizari

 

Ceva dulce. Ceva simplu. Ceva bun !!!!
,,Reteta romaneasca "

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti simplii piknic
  • 100 gr pudra cacao
  • 100 gr cirese confiate
  • 100 gr cuburi citrice confiate
  • 100 gr cuburi fructe diverse confiate
  • 10 caise uscate
  • 4 linguri dulceata de cirese intregi
  • 1 margarina Rama [250 gr]
  • 1 cana miez nuca
  • 1 esenta rom Jamaica
  • 1 cana apa calduta sau zeama de compot 
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti- de post:

  1.  Biscuitii se sfarma bucati.
  2. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari.
  3. Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta.
  4. Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate.
  5. Miezul de nuca se opareste cu apa clocotita. Se lasa 10 minute si apoi se scurg si se taie bucati mai mici.
  6. Prin oparire, miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui. In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite.
  7. Intr-un bol mare puneti biscuiti, dulceata de cirese intregi si cacao, turnati usor apa calduta.
  8. Adaugati margarina si esenta de rom si amestecati. Daca este necesar si amestecul pare prea tare se mai pune putina apa.
  9. Eu nu am mai pus zahar, fructele confiate au fost suficiente de dulci.
  10. La sfarsit se incorporeaza  nucile, caisele si fructele confiate.
  11. Se imparte compozitia obtinuta in 3-4 parti si se impacheteaza in folie de nailon, sub forma de batoane.
  12. Dati salamul de biscuiti la rece cateva ore.
  13. Se taie inainte servire.

                                   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate.

2

Prin oparire, miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui. In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite.

3

Eu nu am mai pus zahar, fructele confiate au fost suficiente de dulci.

4

Apa sau zeama de compot poate fi inlocuita cu lapte de cocos sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti- de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

mihaelar63 1

11.12.2018, 16:19

Da, Miki !!! Cu greu am reusit sa fac poze pentru imaginea finala

RuxyRux 1

11.12.2018, 17:19

Ce deliciu!

mihaelar63 1

11.12.2018, 23:38

Multumesc , Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate crinkles