Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Mai 2017 | 4476 vizualizari

 

"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de cacao
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 220 g unt
  • 60 g cacao
  • 4 linguri unt de arahide
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 300 g visine din dulceata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă adaptata:

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si rulourile de napolitane in bucati mai mici.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron. Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron. Se pune untul de arahide, visinile si se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot. Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.

Se tapeteaza o tava cu inel detasabil cu folie si unt. Se pune o parte din compozitie si se niveleaza. Se pune deasupra un strat de rulouri de napolitane si se preseaza usor. Se pune si restul compozitiei si se niveleaza.

Se introduce in frigider 2 ore.

Se scoate, se scoate inelul si folia si se taie in 4 bucati dea lungul rulourilor din mijloc.

Se presara cacao pe o folie, se pune o bucata taiata inainte, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.

Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.

Dupa racire, se taie felii si se mananca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca