Desert salam de biscuiti nobil

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Mai 2017 | 958 vizualizari

 

"Delicii de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de cacao
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 220 g unt
  • 60 g cacao
  • 4 linguri unt de arahide
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 300 g visine din dulceata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti nobil:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si rulourile de napolitane in bucati mai mici.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron. Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron. Se pune untul de arahide, visinile si se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot. Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.


Se tapeteaza o tava cu inel detasabil cu folie si unt. Se pune o parte din compozitie si se niveleaza. Se pune deasupra un strat de rulouri de napolitane si se preseaza usor. Se pune si restul compozitiei si se niveleaza.


Se introduce in frigider 2 ore.


Se scoate, se scoate inelul si folia si se taie in 4 bucati dea lungul rulourilor din mijloc.


Se presara cacao pe o folie, se pune o bucata taiata inainte, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.


Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Dupa racire, se taie felii si se mananca.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti nobil" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

03.05.2017, 20:20

mihaelar63 1

08.05.2017, 22:54

Motane , Serveste si pe contesa Mihaela cu doua feliute )

MotanLaOale 1

08.05.2017, 23:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase