Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Mai 2017 | 2520 vizualizari

 

"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de cacao
  • 280 g rulouri de napolitane cu crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 220 g unt
  • 60 g cacao
  • 4 linguri unt de arahide
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 300 g visine din dulceata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă adaptata:

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata


Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si rulourile de napolitane in bucati mai mici.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron. Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron. Se pune untul de arahide, visinile si se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot. Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.


Se tapeteaza o tava cu inel detasabil cu folie si unt. Se pune o parte din compozitie si se niveleaza. Se pune deasupra un strat de rulouri de napolitane si se preseaza usor. Se pune si restul compozitiei si se niveleaza.


Se introduce in frigider 2 ore.


Se scoate, se scoate inelul si folia si se taie in 4 bucati dea lungul rulourilor din mijloc.


Se presara cacao pe o folie, se pune o bucata taiata inainte, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.


Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Dupa racire, se taie felii si se mananca.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

03.05.2017, 20:20

mihaelar63 1

08.05.2017, 22:54

Motane , Serveste si pe contesa Mihaela cu doua feliute )

MotanLaOale 1

08.05.2017, 23:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate