Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus

de Panacris in Dulciuri, 13 Noi 2020 | 2467 vizualizari

 

O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! ;)
Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! ;) P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! ;) Data viitoare! :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Iaurt 300 ml,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Albuș de ou 3 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 200 ml.
  • Cremă de biscuiți spekulatius de la LIDL (creamă de biscuit cu alune și aroma de scorțișoară) cca 100 g,
  • Alune de pădure cca. 100 g,
  • Ciocolată albă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus:

Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul,  se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.

Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.

Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.

Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

14.11.2020, 10:07

Buna!

mirela0911 1

15.11.2020, 17:49

Ce bune sunt!

oanapl 1

22.11.2020, 19:18

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dovleac