Briose din pesmet umplute cu frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri pesmet fin
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina de in
  • 150 ml apa plata+4 linguri zahar+1 esenta de rom= siropul
  • 500 gr. frisca lichida Hulala
  • 100 gr.ciocolata amaruie + 4 cutiute lapte pentru cafea
  • zmeura proaspata
  • frunzulite proaspete de menta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din pesmet umplute cu frisca:

Separam ouale.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.


Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.


Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.


Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.


Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.


Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.


Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.


Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.


Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.


Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.


Dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din pesmet umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:16

bune

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

frumusele si tare bune!

miki_a 1

12.07.2016, 16:23

Ce desert frumos si tentant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu flori de salcam