Desert pere si mere posate in vin

de Panacris in Dulciuri, 3 Dec 2019 | 1192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pere verzi tari cca. 4 bucăți,
  • Mere verzi tari cca. 2 bucăți,
  • Vin roșu demisec cca. 750 ml,
  • Portocală 1 bucată medie,
  • Zahăr brun cca. 200 g sau Edulocorem 1:1 200g,
  • Mirodenii pentru vin fiert de la Fuchs 1 plic,
  • Amidon din porumb 2 linguri.
  • Pentru topping:
  • Fistic mărunțit
  • Opțional:
  • Înghețată de vanilie sau banana.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere si mere posate in vin:

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește.

Perele și merele se curăță de coajă, dar se lasă intacte codițele și casa semințelor.

În cazul vasului Zepter, se lasă la fiert acoperit, până ce indicatorul termocontrolului, ajunge la limita zonei verzi, apoi se oprește focul, se pun perele și merele, curățate, se pune capacul și se lasă la gătit, fărăr foc, până ce indicatorul de pe termocontrol, revine în zona de siguranță, maro.

Într-un vas normal, se adaugă fructele curățate, și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 35 de minute, până ce se gătesc spre mediu, nici moale, nici tare! :D

Se scot fructele din vinul aromatizat, și se lasă la răcorit.

Vinul se lasă la fiert la foc mic până ce se reduce consistent. Apoi se strecoară în alt vas și se adaugă amidonul, se amestecă energic, pânăă ce se omogenizează și se obbține un sos catifelat.

 

Perele și merele se servesc, într-o farfurie adâncă, de supă, :D, împreună cu sosul călduț, presărate cu fistic măcinat și optional, cupă de înghețată de vanilie/banane! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere si mere posate in vin" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura VALURILE DUNARII