Desert spirale pudrate

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 1533 vizualizari

 

"aluaturi de casa" 
Un desert satios si delicios. Asemanatoare gogosilor dar mai usor de facut, parerea mea.

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 4 g drojdie uscata ( o lingurita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 lapte
  • 20 g zahar
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale pudrate:

Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact. Adaugam untul moale si incepem sa framantam usor.
Formam o bila si acoperim vasul cu un prosop. Lasam sa creasca la loc cald ferit de curenti aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se rastoarna pe blatul de lucru.
Se imparte in 6 bile.
Se acopera cu folie si se lasa 30 de minute.
Fiecare bila se ruleaza cu mana formandu-se un snur pe care il vom rula in forma de spirala.
Fiecare spirala o asezam pe cate o bucata de hartie de copt.
Punem ulei intr-o cratita si cand uleiul este incins asezam cu grija spiralele.
Le prajim pe ambele parti 5-6 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale pudrate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi rasucite