Flori de salcam in aluat

de Sim0na in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 1377 vizualizari

 

Reteta este facuta acum cam o luna de ziue... deci ptr pofticiosi, nu mai am! :P
Nu ma intrebati unde am mai gasit flori de salcam, ca tare mult le-am mai cautat!! Anul acesta salcamii s-au trecut tare repede... Noroc ca bunicii mei locuiesc intr-o zona de munte, iar acolo sunt pana mai tarziu. Si binenteles ca n-am mai stat la discutii si m-am pus pe facut niste soricei :)

 

INGREDIENTE

  • ciorchine de flori de salcam
  • faina
  • apa minerala
  • sare
  • zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de salcam in aluat:

Am pregatit un aluat de clatite: am batut putin ouale, am adaugat treptat apa minerala, apoi faina, un praf de sare, zahar vanilat. Am lasat cateva minute sa se odihneasca aluatul.

Intre timp am pregatit florile de salcam, scufundandu-le in apa rece si curata. Am schimbat apa si din nou le-am scufundat. Le-am lasat sa se scurga.

Ciorchinele de salcam le-am trecut prin aluatul de clatite, apoi le-am pus la prajit in ulei incins. 

Se prajesc pe ambele parti, apoi se mananca cu pofta! Se pot pudra si cu zahar, dar mie-mi plac asa simple.

Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de salcam in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Flori de salcam in aluat-0
Flori de salcam in aluat-1
Flori de salcam in aluat-2
Flori de salcam in aluat-3
Flori de salcam in aluat-4
Flori de salcam in aluat-5
Flori de salcam in aluat-6

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

12.07.2013, 10:54

ianculubita

ianculubita 1

12.07.2013, 14:29

Am facut si eu,sunt minunate;chiar azi am vazut un salcam inflorit

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

12.07.2013, 23:09

vaiii de cand nu am mai mancat,am vazut pe aici intr-o statie de tramvai si vroiam sa ma urc in el sa iau dar erau foarte inalti si nu stiu daca sunt ca cei din Romania

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!