Desert inghetata de zmeura

de Rocsi in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 334 vizualizari

 

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi!
Inghetata pregatita in casa este cea mai buna si delicioasa, in plus nu este plina de coloranti si arome. Am facut-o putin acrisoara cum imi place, cu zmeura de gradina si a iesit o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zmeura proaspata
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 6-7 sticksuri de ciocolata cu portocala (astea le-am pus pentru ca le aveam in frigider)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de zmeura:

Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata.

Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider.

Dupa acest timp, scoatem zmeura de la frigider, o pasam cu blenderul.

Trecem piureul prin sita, aruncam semintele ce raman in sita.

Galbenusul il amestecam cu celelalte doua linguri de zahar, adaugam laptele.

Amestecam totul bine, apoi turnam acest amestec intr-un bol de inox, il transferam pe baie de aburi. Invartim cu telul pana zaharul este complet topit. Il luam de pe foc, il lasam sa se racesca.

Frisca rece o mixam pana devine spuma.

Adaugam amestecul de galbenus cu lapte si mai mixam cateva secunde.

Punem vanilia, piureul de zmeura trecut prin sita, invartim cu o paleta.


La final, incorporam zmeura oprita si bucatale de sticksuri de ciocolata.


Punem compozita obtinuta in vase ramekine (sau puteti folosi o caserola, un vas mai mare), le acoperim si dam inghetata la congelator 5-6 ore sau chiar peste noapte.

O scoatem din congelator cu 10 minute inainte sa o servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

15.07.2017, 17:19

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:22

Rocsi 1

15.07.2017, 20:07

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ecler