Desert placinta cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 27 Apr 2020 | 1316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de placinta
  • 100 g unt
  • Crema de vanilie
  • 1 l lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu crema de vanilie:

Intr-un bol amestecam faina cu grisul, adaugam in fir subtire laptele cald si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.

Turnam amestecul inapoi in cratita.

Punem cratita pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Intre timp batem zaharul cu galbenusurile, coaja de portocala si esenta.

Adaugam peste budinca si amestecam pana ce se omogenizeaza, mai lasam sa fiarba cca 2 min, oprim focul si lasam sa se raceasca.

 Intre timp ungem 5 foi de placinta cu untul topit si racit, foi pe care le-am suprapus.

Le asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, adaugam crema si nivelam.

Suprapunem celelalte 5 foi unse cu unt, adaugam peste umplutura, ungem ultima foaie bine cu unt si dam tava la cuptorul incalzit cca 25-30 min pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:20

Adi 1

28.04.2020, 17:58

Buna!

Rocsi 1

28.04.2020, 21:05

Super delicioasa este aceasta placinta! As savura cateva bucati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu, reţetă originală