Ishlere :)

de Anamaria7 in Dulciuri, 26 Aug 2009 | 26800 vizualizari

 

Am tot auzit eu de ele, dar doar acum le-am incercat. Mici si duuulci :D

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 4 lg smantana
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • 500g faina
Crema 1:
  • 200g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
[sau] Crema 2:
  • 1 pachet de unt
  • 140g zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 3 lg amidon
  • 3-4 lg cacao/ness
Decorare: ciocolata topita + nuca de cocos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ishlere :):

Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin aurii/aramii (cca 20min).


Pentru crema 1, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga cacaoa.


Pentru crema 2, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga laptele, iar la final se incorporeaza faina amestecata cu amidonul.


Cu biscuitii scosi din tava si raciti se fac sandvisuri cu crema, iar apoi se scufunda cu cate o parte in ciocolata topita. Asteptam pana se raceste si repetam pe partea cealalta si pe lateral - unde se pune si nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Cel mai bine e daca ciocolata topita e una dulce, nu amaruie; daca se foloseste ciocolata menaj, sa se puna si putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ishlere :)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Alexandra Burz 1

14.01.2014, 08:00

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 09:04

delicioase

Pushaa 1

14.01.2014, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos