Ishlere :)

de Anamaria7 in Dulciuri, 26 Aug 2009 | 32693 vizualizari

 

Am tot auzit eu de ele, dar doar acum le-am incercat. Mici si duuulci :D

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 4 lg smantana
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • 500g faina
Crema 1:
  • 200g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
[sau] Crema 2:
  • 1 pachet de unt
  • 140g zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 3 lg amidon
  • 3-4 lg cacao/ness
Decorare: ciocolata topita + nuca de cocos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ishlere :):

Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin aurii/aramii (cca 20min).

Pentru crema 1, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga cacaoa.

Pentru crema 2, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga laptele, iar la final se incorporeaza faina amestecata cu amidonul.

Cu biscuitii scosi din tava si raciti se fac sandvisuri cu crema, iar apoi se scufunda cu cate o parte in ciocolata topita. Asteptam pana se raceste si repetam pe partea cealalta si pe lateral - unde se pune si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Cel mai bine e daca ciocolata topita e una dulce, nu amaruie; daca se foloseste ciocolata menaj, sa se puna si putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ishlere :)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mingiute cu ciocolata si visine