Desert Stelute cu alune

de cristina1985 in Prajituri, 25 Noi 2019 | 568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou+1 galbenus
  • 110 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lg-ta cu varf ness
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 220 g alune macinate fin
  • 1/4 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • Glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 albus
  • Alte ingrediente:
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 62
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Stelute cu alune:

Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma.


Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si praful de copt. Se pastreaza aluatul la rece, timp de 3-4 ore.


Se presara faina si se intinde aluatul. Decupati formele dorite si pregatiti glazura.


Glazura: albusul se bate spuma si se adauga zaharul pudra, treptat, mixand dupa fiecare cantitate.


Se ung formele si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 10-20 minute. Dupa primele 10 minute, urmariti,pentru ca se pot arde usor. Par moi cand sunt gata, dar dedesubt sunt rumenite. Atunci puteti scoate tava si introduceti-o pe a doua.

TIPS-URI

1

Puteti unge fursecurile peste tot cu glazura, nu doar in centru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Stelute cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

26.11.2019, 19:53

Iau cateva stelute!

cristina1985 1

26.11.2019, 21:05

Cu mare drag!

dantes 1

27.11.2019, 12:12

Frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese