Desert tarta cu banane

de anca_rm in Prajituri, 5 Dec 2014 | 30099 vizualizari

 

O reteta de tarta care se realizeaza simplu, fara coacere. Avem nevoie de ingrediente de calitate si de rabdare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr biscuiti pettit beure
  • 1/2 cani ciocolata rasa mare
  • praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • Umplutura :
  • 2 banane mari
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 cutie lapte condensat (200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu banane:

Blat: Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.


Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem biscutii si formam baza tartei. Apasam bine atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica cu mana. Dam la frigider .


Umplutura: Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa.


Laptele condensat impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald, dar nu fierbe, luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensat. Puteti adauga arome de tot felul aici.


Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca.


Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate, ca sa nu se oxideze si le asezam in tava peste blatul de biscuiti.


Cand laptele condensat este caldut adaugam smantana pentru frisca batuta si omogenizam. Gustati daca mai trebuie zahar. Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar .


Turnam compozitia peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.


Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

05.12.2014, 23:01

Mmmm, vreau o feliuta!

mirela0911 1

07.12.2014, 17:02

Ce-mi place!

Alexandra Burz 1

08.07.2015, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie