Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

de -Licurici- in Dulciuri, 30 Iun 2017 | 291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 g faina
  • 5 linguri (150ml) ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor:
  • fructe de padure.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cocos si ciocolata alba:

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.


Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.


Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila.


Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se impinge cu degetele, pana ia forma tavii.


Se baga la cuptorul preincalzit (180 grade C), 15-20 min.


Se lasa la racit si se pregateste crema.


Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, fara sa fiarba.


Se lasa la racit, apoi se mixeaza pana se ingroasa putin.


Mascarponele se freaca la treapta mica, impreuna cu zaharul pudra, apoi se pune cate o lingura peste ciocolata topita.


Se incorporeaza bine, apoi se adauga fulgii de cocos si se lasa la frigider.


Crema se pune peste blat, apoi se decoreaza cu fructe de padure.


Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cocos si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

02.07.2017, 15:24

Imi place combinația!

-Licurici- 1

03.07.2017, 13:42

Multumesc!

mihaelar63 1

08.07.2017, 13:31

Delicioasa combinatie si frumoasa prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eclere