Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

de -Licurici- in Dulciuri, 30 Iun 2017 | 1749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 300 g faina
  • 5 linguri (150ml) ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor:
  • fructe de padure.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cocos si ciocolata alba:

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.

Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.

Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila.

Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se impinge cu degetele, pana ia forma tavii.

Se baga la cuptorul preincalzit (180 grade C), 15-20 min.

Se lasa la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, fara sa fiarba.

Se lasa la racit, apoi se mixeaza pana se ingroasa putin.

Mascarponele se freaca la treapta mica, impreuna cu zaharul pudra, apoi se pune cate o lingura peste ciocolata topita.

Se incorporeaza bine, apoi se adauga fulgii de cocos si se lasa la frigider.

Crema se pune peste blat, apoi se decoreaza cu fructe de padure.

Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cocos si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-Eclere