Desert tarta cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 14 Apr 2020 | 1444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura unt
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri smantana de tara
  • 3 linguri dulceata de smochine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de vanilie:

Crema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ca o budinca.

Lu-am de pe foc adaugam lingura de unt,esenta de vanilie si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Foia dezghetata o asezam in tava unsa cu unt,taiem marginile,intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos

Dupa ce sa racit aluatul de tarta ungem baza cu dulceata,adaugam crema de vanilie.

Mixam frisca cu smantana si cu ajutorul unui posh facem moate deasupra la crema,sau putem adaugam peste crema si nivelam cu o paleta.

Dam la rece 30 min inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi