Desert cozonaci cu branza, stafide si coaja de citrice

de Ancutsa in Dulciuri, 30 Aug 2017 | 1953 vizualizari

 

Am pregatit doi cozonaci mititei, dar gustosi, cu branza, stafide, coaja de lamaie si de portocala.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 cozonaci mici sau unul mare:
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 200 ml apa calduta,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri zahar pudra vanilat in casa,
  • Faina cat cuprinde,
  • ulei pentru framantat,
  • pentru umplut:
  • aprox 400 g branza,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri zahar pudra vanilat in casa,
  • Coaja de lamaie si de portocala, stafide,
  • In plus: 1 galbenus pentru uns.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonaci cu branza, stafide si coaja de citrice:

Intr-un vas incapator (eu am un bol rosu inalt pentru salata de la Coca Cola, care mi-e foarte util cand framant cozonacul), se amesteca putina faina cu drojdia uscata si se lasa asa 15 minute (de data asta am avut rabdare si am pastrat indicatiile de pe plicul de drojdie uscata :)

Apoi se adauga apa, laptele, zaharul si zaharul pudra vanilat in casa (adica l-am vanilat eu punand intr-un borcan zaharul dat la rasnita impreuna cu un baton de vanilie). Se face un spatiu in mijloc si se adauga ouale batute un pic, sarea si se amesteca, adaugand treptat faina cat avem nevoie. Se framanta cozonacul cu mainile unse cu ulei si se toarna si in el un pic ca sa iasa mai pufos.

 

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul) intr-un loc calduros si ferit de curent.

 

Se pregateste crema din: ouale batute spuma, amestecate apoi cu zaharul, zaharul vanilat si branza rasa.

 

Se presara faina pe masa de lucru si se imparte aluatul pentru doi cozonaci mai mici.

Se intinde primul aluat pe masa, cu sucitorul, se adauga umplutura dupa gust si tot felul de mirodenii: coaja de citrice, stafide inmuiate in putina esenta de rom si lapte, apoi se ruleaza si se asaza in tava.

Se procedeaza la fel si pentru celalalt cozonac.

 

Se coc la foc mic pana se rumenesc (sau la masina de facut paine pe programul doar pentru coacere, 50 de minute).

 

Timp preparare: aprox 2h 40min

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/cozonaci-cu-branza-stafide-si-coaja-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonaci cu branza, stafide si coaja de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

03.09.2017, 10:27

Rocsi, pentru tine, cu mare drag!

Rahela Velicu 1

03.09.2017, 10:31

Ancutsa 1

03.09.2017, 12:57

Rahela,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca din tarate de ovaz - Dukan