Cozonac fara framantare

de MotanLaOale in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 9806 vizualizari

 

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5+1 oua
  • 300g zahar
  • 100g margarina topita
  • 5 linguri ulei
  • 400ml lapte
  • 50g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400g rahat
  • 200g stafide
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron.


Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca.


Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita, uleiul, coaja de lamaie si portocale si treptat laptele si se amesteca.


Se adauga treptat laptele si se amesteca bine pana se obtine un aluat care nu trebuie sa fie vartos.


Ingredientele nu se framanta ci doar se amesteca bine.


Se aseaza la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate pana isi dubleaza volumul.


Rahatul se taie in bucati mai mici.


Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua se framinta de cateva ori si se intinde pe blatul uns cu ulei.


Se pune rahatul si stafidele, se ruleaza si se pune in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se lasa la crescut inca 15-20 minute la loc cald.


Se ung cu galbenus de ou.


Se introduc in cuptorul preancalzit la 200 grade pentru 50-60 minute.


Se face testul cu scobitoarea si cand sunt rumeniti frumos sunt gata.


Se scot din tava dupa 15 minute si se lasa sa se raceasca (daca aveti taria).


Rece sae feliaza si se serveste.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate umple si cu nuca daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

20.05.2014, 11:42

mihaelar63 1

03.10.2016, 14:36

Fain cozonac, Motanele!!!!

MotanLaOale 1

03.10.2016, 15:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cozonac